Edicions anteriors


22è Pessebre Vivent a Tivissa

La Fundació Esforç organitza els dies 25, i 28 de desembre de 2014 i 1 i 4 de gener de 2015 el XXII Pessebre Vivent a Tivissa.



INFORMACIÓ:
Dies: 25, i 28 de desembre de 2014 i 1 i 4 de gener de 2015.
Hora: a partir de les 18.30h, s’entrarà en grups cada quart d’hora
Lloc: seu de la Fundació Esforç (c/ Abadia, 6), Tivissa (Tarragona)
Més informació: Fundació Esforç
c/Abadia, 6 – 43746 Tivissa (Tarragona)
Tel/Fax: 977 41 73 18 - www.grupesfors.org
http://pessebrevivent-tivissa.blogspot.com
Organització: 609 56 77 97
Contacte premsa: 687 62 35 30


21 Pessebre Vivent

La Fundació Esforç organitza els dies 25, 26 i 29 de desembre de 2013 i 1 de gener de 2014 el XXI Pessebre Vivent a Tivissa.

INFORMACIÓ:
Dies: 25, 26 i 29 de desembre de 2013 i 1 de gener de 2014.
Hora: a partir de les 18.30h, s’entrarà en grups cada quart d’hora
Lloc: seu de la Fundació Esforç (c/ Abadia, 6), Tivissa (Tarragona)
Més informació: Fundació Esforç
c/Abadia, 6 – 43746 Tivissa (Tarragona)
Tel/Fax: 977 41 73 18 - www.grupesfors.org
http://pessebrevivent-tivissa.blogspot.com
Organització: 609 56 77 97

Contacte premsa: 687 62 35 30

19 ena EDICIÓ!!

La Fundació Esforç organitza els dies 25, 26 de desembre de 2011 i 1 i 6 de gener de 2012 el XIX Pessebre Vivent a Tivissa.
Una de les tradicions més entranyables a les nostres terres, el Pessebre Vivent a Tivissa arriba amb la mateixa força i il·lusió de sempre. I és que el Pessebre Vivent de Tivissa no és un pessebre vivent “convencional”. Els amics que ja l’heu visitat, ja ho heu comprovat directament. Els que encara no ho heu fet hi trobareu un espectacle, que combina quadres estàtics amb coreografies musicals, quadres escenificats amb muntatges audiovisuals i fragments de ‘Els Pastorets’ de Folch i Torres, de “L’Estel d’Orient” de Camil Geis. I tot això dins d’una casa! Aquests dies la seu de la Fundació Esforç (c/Abadia, 6) està transformat totes les seves estances per aconseguir que el visitant pugui gaudir d’un gran espectacle i, el que és més important, recordar i reviure el veritable esperit del Nadal cristià!
El seu emplaçament confereix al Pessebre Vivent una altra de les seves peculiaritats. En estar muntat dins d’una casa no s’aprofiten espais naturals ni arquitectònics, sinó que s’han de construir tots els quadres i s’han d’ambientar els diferents racons per transportar al visitant.
INFORMACIÓ:
Dies: 25 i 26 de desembre de 2011 i 1 i 6 de gener de 2011.
Hora: a partir de les 18.30h, s’entrarà en grups cada quart d’hora
Lloc: seu de la Fundació Esforç (c/ Abadia, 6), Tivissa (Tarragona)


18e Pessebre Vivent a Tivissa

Un any més arriba el Pessebre Vivent a Tivissa. Els dies 25 i 26 de desembre de 2010 i 1 i 2 de gener de 2011, tothom qui ho vulgui podrà gaudir de l’edició d’aquest any, a partir de les dos quarts de set de la tarda. L’entrada és gratuïta, encara que al final del recorregut es recolliran donatius.
Un any més, el Pessebre arriba amb més força i il·lusió si cap, amb nous quadres i diferents balls i danses. Enguany el Pessebre està ple de novetats i alhora intenta mantenir tot allò que el fa original, diferent, únic... Novetats tècniques es donen la mà amb els quadres més tradicionals. Pastorets, àngels, reis, dimonis... ompliran les diferents sales, tot representant les escenes més significatives de la vinguda de Jesús al món. Els fragments de “Els Pastorets” de Folch i Torres ja gairebé oblidats, estan al costat de muntatges audiovisuals i coreografies musicals.
Tota aquesta posada en escena es realitza, com en anys anteriors, a la Casa de les Monges (seu del Grup Esforç), antic convent, la qual cosa obliga a prop de 30 persones a treballar intensament des de principis de novembre per tal de modificar aquest espai perquè durant uns dies transporti als visitants a reviure el misteri del primer Nadal. Precisament aquest muntatge dins d’una edificació és el que confereix al Pessebre Vivent de Tivissa una altra de les seves peculiaritats, ja que aquí no s’aprofiten espais naturals ja existents, sinó que tot es construeix de nou, amb canvis d’un any per l’altre que pretenen sorprendre al públic que ja han vist el Pessebre en altres edicions.
El recorregut comença a l’entrada de la Casa, allí coneixerem als dos personatges que ens acompanyaran tota la tarda, en Lluquet i en Rovelló. És el primer quadre, amb textos de Folch i Torres. D’aquí passem a una de les novetats d’aquest any, una exposició de diorames, fets artesanalment amb materials reutilitzats. Després passem a visitar la tenda que han muntat ses Majestats, els Reis d’Orient per omplir-nos de rialles i caramels.
Pujarem les escales, i passarem pel magnífic Palau del Rei Herodes, amb el seu pati, soldats i ballarines. Després la protagonista és Maria, tant en el quadre de l’Anunciació de l’Àngel a Maria, com també en la Visitació, de Maria a la seva cosina Isabel. Tots dos quadres, amb projeccions i sorpreses ens transportaran a la Palestina de fa més de 2.000 anys. De la mà d’en Lluquet i en Rovelló (personatges de “Els Pastorets” de Folch i Torres), arribarem a les profundes calderes de d’Infern, on veurem els dimonis ballant amb les flames, capitanejats per Satanàs. Tornarem després a retrobar-nos amb el petit Jesús, la típica escena de Sant Josep i la Mare de Déu amb el ruquet. I per últim, la millor sorpresa, a l’última sala veurem l’Anunciació als pastors i com aquests arriben finalment a la Cova de Betlem, on poden adorar al Bon Jesús. Tot això enmig d’un muntatge audiovisual, que aquest any ens proposa fer una reflexió sobre “El Nadal, un temps per descobrir la PAU”, amb jocs de llums i ombres, d’estils musicals i de projeccions audiovisuals.
Els visitants del Pessebre són els qui acaben cada quadre que s’ha construït. Aquests divuit anys no tindrien raó de ser i no haurien existit si no fos per totes aquelles persones de tantes comarques diferents (Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre...) que han vingut a visitar-lo, a fer-lo créixer i a aplaudir-lo. Moltes gràcies a tots vostès! I també, volem agrair de tot cor als voluntaris la seva disponibilitat, ells que tant s’han esforçat per fer-lo possible, i també a l’organització, que és el motor i l’animador de tot aquest enrenou.
Moltes gràcies!